mdi-map-marker صفحه اصلی mdi-chevron-double-left اخبار mdi-chevron-double-left گفت‌وگو mdi-chevron-double-left ذهنم را به‌روی لابی‌ها بسته و دفترم را به‌روی صدها ... بازگشت
برنامه «با مردم»؛

ذهنم را به‌روی لابی‌ها بسته و دفترم را به‌روی صدها متخصص گشوده‌ام

مدت زمان تقریبی مطالعه:16 دقیقه و 25 ثانیه
mdi-calendar23 خرداد 1403 - 11:58
mdi-comment 21
mdi-text-subjectمطالب

نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری گفت: در ۱۱ سال گذشته، تلاش کردم ذهنم را به روی حاشیه‌ها و لابی‌ها و جلسات کم‌مایۀ سیاسی ببندم و در عوض، درهای دفترم را به روی صدها کارشناس و متخصص و مدیر و دانشمند و فعال اجتماعی و دانشگاهی و ... باز کنم، کسانی که از ماندن پشت لابی های خسارت بار سیاسی و مناسبات جناحی خسته شده بودند.

وی حضور مردم در صحنه انتخابات را مغتنم شمرد و با بیان اینکه امروزدر آستانۀ یک تصمیم سرنوشت ساز قرار داریم، تصریح کرد: ان‌شاالله با حضور پرشور و کم نظیر مردم در این انتخابات رقابتی؛ جهان دوباره جلوە درخشان  دیگری از حماسه جمهوریت را در ایران اسلامی و انقلابی خواهد دید. به کوری چشم دشمنان این جمهوری گام بلندی، رو به آیندە درخشان و تمدن ساز خود  برخواهد داشت و اقتدار و عزت کشور در فضای بین المللی به اوج خواهد رسید.

یک فرصت تاریخی پیش رو داریم

این نامزد انتخابات با بیان این‌که «در یک بزنگاه تاریخی قرار داریم»، تصریح کرد: امروز یک فرصت تاریخی پیش روی خود داریم. مطالعۀ دو روند به ما نشان میدهد که ما در یک بزنگاه تاریخی هستیم؛ روند تحولات جهان، روند پیشرفت‌های مردم ایران را نشان میدهد.

جلیلی با بیان این‌که «امروز، یک جهان فرصت پیش روی ما قرار دارد»، خاطر نشان کرد: این فرصت ها میتواند ایران را جهش دهد. عرصه، عرصۀ درنگ و تعارف نیست. این فرصت ها باید به قدرت و پیشرفت و تعالی ملت تبدیل شود. نباید این فرصت تاریخی را از دست داد. اول از همه باید این فرصت ها را شناخت و برای استفادۀ حداکثری از آن برنامه ریزی کرد تا نه تنها مشکلات کشور حل شود، بلکه به پیشرفتی دست یابیم که در تراز شایستگی های مردم ایران  باشد و این جز با ایفای نقش همه مردم و استفاده از ظرفیت همگان ممکن نخواهد شد.

با مطالعۀ شب امتحانی نمی‌توان در بزنگاه تاریخی، تصمیم درست گرفت

وی تحقق این امر را مستلزم نقشۀ راه و برنامه دانست و بیان کرد: برنامه تدوین شده باید بر پایه مطالعات عمیق و با استفاده از تجربه های علمی و عملی باشد و به درکی عمیق از ریشه های مسائل کشور رسیده باشد همچنین این برنامه باید به راهکارهای حساب شده ای دست یافته باشد و سالها روندهای جهانی را با بینشی عمیق دنبال کرده باشد و از دستاوردهای مردم ایران آگاهی داشته باشد، با مطالعۀ شب امتحانی نمیشود در این بزنگاه تاریخی، تصمیم درست گرفت.

جلیلی با اشاره به گفتمان دولت سایه اذعان کرد: در یازده سال گذشته عمده وقت من و صدها نفر از همراهانم در گفتمان دولت سایه، بر شناخت مسائل کشور و راه حل آن ها متمرکز بود. کمتر وقت داشتم تا در جلسات محفلی و گعده های سیاسی شرکت کنم؛ البته این موجب گلایۀ برخی دوستان هم شد. تلاش کردم ذهنم را به روی حاشیه ها و لابی ها و جلسات کم مایۀ سیاسی ببندم و در عوض، درهای دفترم را به روی صدها کارشناس و متخصص و مدیر و دانشمند و فعال اجتماعی و دانشگاهی و ... باز کنم، کسانی که از ماندن پشت لابی های خسارت بار سیاسی و مناسبات جناحی خسته شده بودند.

این نامزد انتخابات از تشکیل ده ها کارگروه تخصصی با حضور سلایق مختلف در دولت  سایه خبر داد و گفت: ده ها کارگروه تخصصی برای رصد مشکلات کشور و طراحی راه حل های جدید تحت عنوان  گفتمان دولت سایه تشکیل دادیم. تعداد مدیران و کارشناسانی که با ما همکاری کردند به بیش از هزار نفر رسید. در فهرست طولانی و پرشمار همکاران ما در دولت سایه، همه نوع سلیقه سیاسی در همۀ سطوح کارشناسی از مدیران عالی دولت های گوناگون تا مدیران میانی و کارشناسان حضور داشتند.

وی شاخصه، توانمندی و سلایق این مدیران را اینگونه توصیف کرد: مدیران میانی موسوم به اصلاح طلب، متخصصان و کارشناسان موسوم به اصولگرا؛ عناصر نظریه پرداز، نیروهای راهبردگذار، مدیران پرتجربه اجرایی در حوزه‌های مختلف اقتصادی و صنعتی و کشاورزی و نظامی و امنیتی و اجتماعی و فرهنگی، پیران پیش کسوت موسفید و نخبگان جوان پرانرژی و خلاق از جمله این مدیران هستند. در این مدت هزاران جلسه عمدتا نه با دوستان سیاست زده، که با اصناف گوناگون نخبگان و  توده های مردم برگزار کردم.

جلیلی دیدار با کارگران هپکو، کوله بران بانه، صیفی کاران آبدان بوشهر، کشاورزان کریم آباد رشتخوار، شرکت های دانش بنیان در نیشابور، فعالان اقتصادی در چابهار را از جمله ملاقات‌های خود با اقشار و اصناف مختلف برشمرد و خاطرنشان کرد: در کنار فعالسازی این ستاد چابک و کم هزینه ولی پرکار، بیش از ۱۴۰ بار به نقاط مختلف  کشور سفر کردم و از نزدیک و در دل میدان با مشکلات اقشار و اصناف مختلف آشنا شدم.

رییس جمهور بعدی حتی یک روز فرصت تردید و تاخیرندارد

این نامزد انتخابات با تاکید بر این جمله که «رییس جمهور بعدی حتی یک روز هم فرصت تأمل و تردید و تاخیر قبل از شروع دولت ندارد»، اظهار کرد: به اتکای سال‌ها بررسی و آمادگی، حتی یک روز را از دست  نخواهیم داد، بلکه از آنجایی که سال‌ها مسائل کشور را سایه به سایه با کمک کارشناسان با تجربه، دقیق و مستمر پیگیری کردیم، از همان فردای انتخابات کار را شروع خواهیم کرد؛ با تصمیمات نقطه زن و راهبردی و البته اولویت دار و نه تصمیم‌های فرعی و نمایشی.

وی از آماده‌سازی ده‌ها دستور و فرمان اجرایی حساب شده خبر داد» و بیان کرد: این دستورات و فرمان ها از روز اول قابلیت پیگیری و اجرا دارد و آماده ایم تا با جدیت به نفع مردم پیاده کنیم.

دوری از تأخیر و تعجیل های نادرست، لازمۀ رئیس جمهور شدن

جلیلی در پاسخ به این پرسش که ریاست جمهوری چه هست چه نیست؟ مقام ریاست جمهوری، را جایگاه تشخیص و تصمیم دانست و گفت: مقام اجرا به معنی پیمانکاری نیست. ریاست جمهوری، جایگاه  تشخیص و تصمیم است. دوری از تردید و تأخیر و تعجیل های نادرست، لازمۀ این جایگاه است.

دولتی که صدها اولویت داره، یعنی هیچ اولویتی ندارد

این نامزد انتخابات اولویت بخشیدن به ایده ها و راهکار ها را ضروری برشمرد و بیان کرد: مسائل کشور راه حل های آماده دارد. اما محال است ایده و راهکاری بدون اینکه تبدیل به اولویت و دستور کار سیاستمدار شود، به عرصه تحقق راه یابد. دولتی که صدها اولویت داره، یعنی هیچ اولویتی ندارد.

جلیلی بیان کرد: ادعا می کنم و بسیاری به این شهادت می‌دهند که به تصویر جامع، درک دقیق و تحلیل عمیقی از مسائل کشور رسیده ایم و با جمع بندی های کارشناسی و راهبردی، برنامه های حساب شده ای معتنابهی تهیه کردیم که نه محصول یک تکاپوی عجولانۀ چندروزه یا چندماهه،که حاصل یک فرآیند روشمند کارشناسی و تجربی حداقل ۱۱ ساله است. من در تمام این سالها تلاش کردم به جوانانی که علاقمند به کار سیاسی هستند الگوی متفاوتی از کنش سیاسی ارائه کنم که بدانند کار سیاسی فقط به معنای جابجا شدن در جلسات و محافل و باندهای سیاسی و جناحی نیست و سیاست ورزی درست یعنی متمرکز شدن روی مسائل واقعی، پرهیز از کارهای نمایشی و فرمایشی و کار تخصصی درست ذیل چتر معرفتی و راهبردی صحیح. خوشحالم که گفتمان دولت سایه تا حدی توانست این الگوی متفاوت را آشکار کند.

وی نگرانی در هدر رفت ظرفیت‌ها را عاملی مهم برشمرد و گفت: به عنوان کسی که سالها هم با سیاست خارجی درگیر بودم و هم با سیاست داخلی، معتقدم بیشتر  از اینکه نگران «تهدید»های داخلی و خارجی باشیم، باید نگران استفاده نکردن و هدر دادن فرصت ها و ظرفیت های کشور باشیم. ما امروز در یک فرصت تاریخی بزرگ هستیم.  «هر» ملتی که از فرصت های تاریخی غفلت کرد، از مسیر پیشرفت عقب ماند. تدبیر یعنی باید فرصت های فرهنگی، تاریخی، منطقه ای، اقتصادی، علم و فنآوری را از قبل شناخت و اولویت بندی و برنامه ریزی کرد تا با اشراف کامل اجرایی کنیم.

این نامزد انتخابات تصریح کرد: با همین پشتوانه، در بزنگاه های تصمیم گیری، دولت سایه تلاش کرد با تصمیم سازی‌های  کاملا تخصصی، و ناظر به منافع ملی، دولت ها را با هر گرایشی یاری کند. ده ها نامه کارشناسی در مورد راه حل مسائل کشور به عالیترین مراجع تصمیم گیری از رهبر معظم انقلاب تا روسای محترم جمهور و روسای قوای دیگر ارسال شد. یادی کنم از برادر عزیزمان رئیس جمهور شهید و محبوب ملت، که با دلسوزی، از هریک از این نامه ها با اخلاص استقبال می‌کرد، ارجاع می‌داد و  پیگیری کرد که مجموعه ای از دستورهای شهید رئیسی روی این پیشنهادها به اطلاع شما خواهد رسید.

قبل از شهید رییسی ادعا می‌شد نمی‌توانیم نفت را بفروشیم

جلیلی با اشاره به اقدامات دولت سایه در ارائه راهکارهایی برای فروش نفت به دولت شهید رئیسی یادآور شد: قبل از شهید رییسی ادعا می شد نمی توانیم نفت را بفروشیم، ما در دولت سایه راهکارهای فروش نفت در همان شرایط را تهیه کردیم، به دولت وقت دادیم و در همان دولت، فروش نفت شروع شد. کار در دوره شهید رییسی جدی گرفته شد و تکمیل شد و به جایی رسید که فروش ما به بیش از ۱ و نیم میلیون بشکه در روز رسید.

چهار سرفصل اصلی را سرلوحۀ دولت خودم قرار دادم

وی تاکید کرد: درک ما از شرایط کشور ما را به این اولویت‌ها رساند. چهار سرفصل اصلی را سرلوحۀ دولت خودم قرار دادم. به عنوان اولویت آن‌ها را پیگیری جدی  خواهم کرد.

انضباط مالی؛ اصلی‌ترین اولویت‌های رئیس‌جمهور آینده

این نامزد انتخابات انضباط مالی را یکی از اصلی‌ترین اولویت های رئیس جمهور آینده دانست و گفت: براساس جمع بندی که بر پایه مطالعه نسبتا گسترده راجع به مالیه ایران از مشروطه تا امروز داشتم انضباط مالی را امری مهم تلقی می‌کنم. سی سال پیش من رئیس بازرسی وزارت خارجه بودم. بعدها در جایگاه معاون وزیرو بعد هم دبیر شورای عالی امنیت ملی دقیقا این را تجربه کردم و به این نتیجه رسیدم که تا انضباط مالی محقق نشود اکثر بخش‌های دولت مختل خواهد شد.

جلیلی انضباط مالی را اینگونه توصیف کرد: انضباط مالی یعنی چه؟ در تعبیر محاوره ای یعنی حساب_کتاب! شما یک منبع آب دارید. قرار است این منبع با یک شبکه لوله کشی به باغچه های تشنه برسد. اگر لوله ها و شلنگ هایی که قرار است بودجه کشور را به مصارف ضروری برسانند سوراخ باشند و نشتی داشته باشند شما هر چقدر هم که منبع را پرآب کنید باز تشنگی باغچه ها برطرف نخواهد شد. نفت ۲۰ دلار است مشکلات هست، ۷۰ دلار می‌شود مشکلات هست، ۱۳۰ دلار میشود باز هم مشکل هست. اشکال کجاست؟

وی در همین راستا به ذکر دو مثال برای جلوگیری از هدر رفت انرژی و تاثیر آن بر انضباط مالی پرداخت و ادامه داد: یکی دو نمونه از این نشتی های بی رسیدگی را مثال میزنم که ببینید تحقق انضباط مالی چه تاثیرات بزرگی میتواند داشته باشد.  اولین نمونه مسئله میترینگ است. ما سالانه چند میلیارد دلار نشتی و پرتی در تولید و فروش نفت و گاز داریم. چند میلیارد دلار!! چطور دولتی که حساب درآمدهای خود را بطور دقیق نداشته باشد می‌تواند برای مخارج کشور برنامه ریزی کند؟شما باید اول لوله و آخر لوله انتقال نفت را اندازه بگیرید که همان قدر که وارد لوله میشود خروجی داشته باشد. وگرنه چند درصد از نفت که وارد لوله میشود به خروجی خودش نمیرسد! اصطلاح فنی اش میترینگ است. یعنی اندازه گیری و حساب کتاب پیداکردن. با یک تدبیر حساب شده میشود سالانه از هرز رفتن میلیاردها دلار جلوگیری کرد.

این نامزد انتخابات با اشاره به هدر رفت منابع در حوزه نفت و فراورده های نفتی، تاکید کرد: به خاطر نداشتن اشراف و انضباط، سالانه حدود ۷ میلیارد دلار هدر رفت منابع داریم! دولت نمی داند دقیقا چه میزان نفت تولید و توزیع شده و فروش رفته است. برخی می گویند پرتی در حدود ۴ درصد طبیعی است! این یعنی حدود ۷ میلیارد دلار در سال! آیا این عدد طبیعی است!؟ چرا برای دیگر کشورها طبیعی نیست؟ با هزینه ای حدود یک میلیارد دلار، در ظرف چند ماه سالی ۷ میلیارد دلار به منابع دولت اضافه می شود. البته بعد از تلاشهای زیاد در دولت سایه، این موضوع در برنامه هفتم درج شد و باید به سرانجام برسد.

انضباط مالی در طی سال‌های مختلف جدی گرفته نشده بود

جلیلی از اولویت قراردادن انضباط مالی در دولت خود خبر داد و بیان کرد: اگر انضباط مالی در «اولویت»، تکرار میکنم «در اولویت» دولت قرار بگیرد برکات بسیار بزرگی به دنبال خواهد داشت. و من این را اولویت جدی دولت خودم قرار خواهم داد. اگرچه مخالفت ها و سروصدای زیادی را ایجاد خواهد کرد اما مزه آن را همه مردم خواهند چشید. در دولت سایه درباره فهرست اولویت های انضباط مالی کارکرده ایم و برنامه مشخص داریم.فساد جای دبش چرا پیش آمد؟ چون انضباط مالی در طی سال ها جدی گرفته نشد.

دولت باید به جریان پول در کشور مشرف باشد

وی  اشراف دولت به جریان پول در کشور را امری ضروری تلقی کرد و گفت: یکی از راه های منضبط کردن دولت، اشراف دولت به جریان ریال  در کشور و ایجاد انضباط بانکی است.

مشارکت مردم در پیشرفت کشور سرفصل مهم دولت جلیلی

وی ادامه داد: دومین سرفصل مهمی که در همه بخش‌ها آن را با جدیت پیگیری خواهم کرد مشارکت فراگیر و همه جانبه همه احاد و اقشار مردم در پیشرفت کشور است. وقتی از مردم حرف می‌زنیم منظورمان از تخصصی‌ترین فضاها تا توده‌ای‌ترین میدان‌هاست. صدها دانشکده در کشور داریم که کارشان برگزاری کلاس و امتحان گرفتن است. سهم این‌ها از ارزآوری در مملکت چیست؟ نقش دانشگاه در نوشتن برنامه توسعه چیست؟ نقش دانشگاه در جهش اقتصادی، رشد اقتصادی هشت درصد یا گسترش صادرات کشور چیست؟ چه ماموریتی برای دانشگاه تعریف شده تا پیوندهای اجتماعی را محکم کند، تا مرزهای فرهنگی ما را گسترش دهد؟این در حالی است که دانشگاه‌های ما این قابلیت را دارند و همه باید ماموریت پیدا کنند تا در مسیر پیشرفت کشور نقش داشته باشند.

نقش دانشگاه‌ها در پیشرفت کشور

جلیلی با اشاره به برنامه‌های خود برای نقش دانشگاه‌ها در پیشرفت کشور بیان کرد: در دولت ما از نیمسال اول سال تحصیلی بعد هر دانشگاهی این ماموریت را بر دوش خود میبیند و نقش تعریف شده خود در نقشه پیشرفت کشور را با همت خودش و ذیل اسناد بالادستی پیدا می‌کند. و باز تاکید می‌کنم استفاده از همه این فرصت‌ها نیاز به مشارکت مردم دارد. مشارکت مردم هم ـ توجه کنید که ـ یک رهنمود نیست. باید برای این هم مدل داشت. برای هر گروه از مردم.

جلیلی گفت: نمونه دوم از نقش‌آفرینی مردم، همین پول‌هایی است که مردم از ترس از بین رفتن ارزش آن، طلا و سکه و دلار خریداری میکنند البته این وسط راهزن هایی هم هستند که برای کلاهبرداری از  مردم کمین کرده اند. من یادم هست در یک شهر محروم سیستان و بلوچستان در سال ۹۶ نزدیک  به ۲۰۰ میلیارد تومان، از مردم آن شهر کلاهبرداری شد. اگر طرحهای قرص و محکمی از سمت دولت طراحی و عملیاتی شود که سوددهی خوبی داشته باشد، این پولها به سمت این طرح ها میرود.

وی در همین راستا ادامه داد:  پولهای خرد مردم میتواند کارهای بزرگ انجام دهد، دولت می خواهد پروژه های عمرانی به نفع  مردم انجام دهد ولی هزینه آن را ندارد از سویی دیگر مردم می خواهند سرمایه های خود را حفظ کنند، ولی زمینه در اختیار آنها نیست.

به تصمیم های نقطه زن نیاز داریم

وی با بیان این‌که «به تصمیم‌های نقطه زن نیاز داریم»، خاطرنشان کرد: در لحظه ای که نظم دنیا و منطقه غرب آسیا در حال تغییراست، ما بیش از هر لحظه دیگری به «تصمیم های نقطه زن» نیاز داریم در غیر این صورت از سایر کشورها چند دهه عقب خواهیم ماند.

این نامزد انتخابات با اشاره به نمونه‌هایی از این فرصت‌ها که برای تولید ثروت و جهش اقتصادی پیش روی کشور قرار دارد، گفت: اقتصاد دریامحور یکی از این موضوعات است. بسیاری از کشورهای دنیا که سواحلی کمتر از ایران و موقعیت دریایی ضعیف  تر از ما دارند چندین برابر ما از برکات دریا منتفع می شوند.

وی توسعه اقتصاد دریامحور را از اولویت های دولت خود برشمرد و بیان کرد: دریا امروز منبعی سرشار برای تولید ثروت و  نقش‌آفرینی در تحولات جدید بینالمللی است. بسیاری از مسایل اقتصادی کشور را می‌توان زیر چتر  اقتصاد دریا سامان داد. از تولید آبزیان گرفته تا ساخت و تعمیر کشتی‌های باری و مسافری.

نقش روستاها در پیشرفت و صادرات کشور

جلیلی با اشاره به پایه گذاری جهش اقتصادی روستاها گفت:  بارها  گفته ام هر روستا یک واحد حیاتی برای پیشرفت کشوراست. ۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار  داریم. در این سال‌ها به روستاهایی که می‌توانند الگوی سایر روستاها در کشور باشند  رفته ام. هر روستا به نحوی میتواند یک نقشی مهم و متمایز در پیشرفت و جهش کشور و حتی صادرات داشته باشد. به شرطی که طرح و نقشه وجود داشته  باشد که در دولت من به این امر توجه خواهد شد.
 

اجازه نخواهم داد نگاههای جزیی نگر مانع تصمیم‌های راهبردی شود

وی با اشاره به فرصت های اقتصادی در فضای بین الملل گفت: فرجام تولید، صادرات است. باید بازارهای منطقه و جهان دسترسی داشته باشیم پس تعامل سازنده با اکثر کشورها نیاز است. می توان با ۲۰۰ کشور دنیا روابط را توسعه داد. زمانی می گفتند گشایش ایجاد شده است صادرات ما به افغانستان دو برابر کشورهای اروپایی بود. زمانی فقط با سه چهار کشور ارتباط گرفته شد که دشمن ما بودند. در سه سال گذشته نفت ما فروخته شد و بسیاری از کشورها می کویند می خواهند روابط راهبردی با ایران داشته باشند. اجازه نمی دهم نگاه های جزئی مانعی برای همکاری های پرسود برای کشور باشد.

وی در پاسخ به این پرسش که چرا میگوییم در یک فرصت تاریخی هستیم، تشریح کرد: شناخت جهان، و شناخت این فرصتها، فقط شناخت روندهای سیاسی نیست. یه گام عمیق تر باید نگریست. گاهی دستاوردهای فناورانه چهرۀ سیاسی جهان را تغییر میدهند. امروز،روندهای فناورانه به یک نقطۀ گلوگاهی رسیده اند؛ و مارادرآستانۀ یک تحول قرار داده اند. تحولی که نه فقط زندگی ها را بلکه حکومت ها را هم میتواند دگرگون کند. نه فقط حکومتها را، بلکه حتی بر ادراک ما از شناخت، حیات، سعادت و حقیقت نیز اثر خواهند گذاشت. امروز جوانان و شرکت‌های دانش بنیان ما در مرزهای دانش حرکت می کنند باید آماده برای جهش باشیم. ما باید جایگاه خود در اثرگذاری جهانی پیدا کنیم.

هنر مردم ایران، انتخابهای بزرگ است

جلیلی خاطر نشان کرد: همان طورکه سال ۱۴۰۰گفتم ایران بزرگ در طول تاریخ فراز و نشیب های زیادی داشته و  ماجراهای بزرگی گذرانده است. ما در جهان  فقط یک کشور نیستیم، یک تمدن و یک فرهنگ بوده و هستیم. هنر مردم ایران، انتخابهای بزرگ است. با انقلاب اسلامی یک خیز بلند برای احیای این نقش تمدنی ایجاد شد. امروز دوباره بعد از صدها سال ما شخصیت‌هایی داریم که به مرزهای دانش نزدیک شدند و در بعضی رشته ها در رده های یکم تا پنجم دنیا هستیم. از ابن سیناها تا کاظمی آشتیانی ها. از خواجه نصیرها تا شهید شهریاری ها، از خوارزمی ها تا فخری‌زاده ها و از سربداران تا قاسم سلیمانی‌ها.  

این نامزد انتخابات تاکید کرد: ما راه درازی را آمدیم و امروز در یک پیچ تاریخی هستیم. در یکی دو قرن گذشته هر بار که ما  خواسته ایم جهشی داشته باشیم، دشمنان خارجی ما تلاش کردند مانع شوند. متاسفانه جریان هایی را هم از داخل کشور همراه خود کردند و به خدمت خود گرفتند. امیر کبیر حرکت بزرگی  را شروع کرد ولی علیه او فضاسازی شد و در نهایت او را به شهادت رساندند.

باید برای حل مشکلات دستگاه فرسوده دولت، فکر و ایده داشت

وی در پایان افزود: اکنون این ماییم که به جای سرگرم شدن به انبوهی از کارهای بی اولویت، باید اولویت های نقطه زن را درک کنیم و با انتخاب هایی حساب شده شانه زیر بار مسئولیت دهیم تا بار از دوش مردم ایران برداریم.ما یک نقشۀ راه جامع و فراگیر میخواهیم؛ ما به یک دولت نقش آفرین نیاز داریم که برای همۀ آحاد مردم (تک تک مردم ایران) در اصناف و اقشار گوناگون نقشی در مسیر پیشرفت و جهش  کشور تعریف کند و اکنون وقت نقش آفرینی است. همه باید نقش ایفا کنند و دولت برای نقش آفرینی، نقشۀ راه داشته باشد. اکنون یک جهان فرصت پیش روی ماست، تا عقب ماندگی های چندصدساله را در چند سال جبران کنیم. اکنون یک جهان فرصت پیش روی ماست، تا با جهادی بزرگ به ایران جهش دهیم. اکنون نوبت شماست تا با جهادی بزرگ، یک جهان فرصت را شکوفا کنید تا ایران را جهش دهیم. یک جهان فرصت، یک ایران جهش؛ هر ایرانی، یک نقش پرشکوه؛ بسم الله الرحمن الرحیم.

پایان
mdi-bookmarkدسته‌بندی: گفت‌وگو
mdi-tag-multipleبرچسب‌ها: انتخابات ریاست جمهوری 1403 انتخابات صداوسیما
لینک کوتاهmdi-share-variantاشتراک‌گذاریmdi-printer
مطالب مشابه
سایر مطالب مرتبط را بخوانید
گفت‌وگو
دیدگاه خود را بیان کنید
انصراف ارسال دیدگاه دیدگاه‌های ارزشمند شما 21 دیدگاه
محمد 23 خرداد 1403 - 13:38 ارسال پاسخ
سلام فیلم و متن برنامه ایشان رو از طریق سایت های دیگر دریافت کردیم عالی بود شناخت مسائل و مشکلات کشور و ارائه راهکار و عالی تر اولویت بندی کارها
نادر 23 خرداد 1403 - 15:19 ارسال پاسخ
درود بر شما، از تلویزیون دیدم، فوق العاده بود. فیلم کاملش رو در سایت قرار بدید تا مردم ببینند.

یــــک جهــان فــرصت، یـــک ایــــــــران جــهــــش!
سعید 23 خرداد 1403 - 16:39 ارسال پاسخ
سلام و خسته نباشید. دکتر عالی ظاهر شدند. لذت بردیم و افتخار کردیم
امیر 23 خرداد 1403 - 17:45 ارسال پاسخ
سلام. احسنت بر شما و دولت در سایه بسیار تصمیم خوبی بود. شما نماد واقعی حزب‌سازی و کار تیمی هستید.
محمّد 23 خرداد 1403 - 20:46 ارسال پاسخ
این که ظرفیت وجود داره، پنجره جمعیتی بازه و غیره همه بلدند صحبت کنند، حضرتعالی باید دربارۀ چگونگی امکان رشد صادرات، جلوگیری از فرار سرمایه، مالیات بر درآمد و غیره صحبت کنید؟ Deadline بگذارید و بگید تا فلان موقع من این کار رو انجام می‌دم، وعده و وعید رو همه می‌تونن بدن.
یکی در پاسخ به محمّد 23 خرداد 1403 - 21:40 ارسال پاسخ
همون ددلاین هم یه وعده وعیده.
باید رویکردهاشون رو شناخت.
علی 24 خرداد 1403 - 00:01 ارسال پاسخ
این قسمت از سخنرانی را دیدم تحت تاثیر قرار گرفتم. بسیار عالی بود
ابوالفضل 24 خرداد 1403 - 10:12 ارسال پاسخ
سلام. آقای دکتر بسیار عالی گفتند و مواضع مقتدرانه ای دارند.
یک سوال که خوب است به آن پاسخ بدهند و شفاف سازی کنند اینکه آیا آقای دکتر جلیلی هم کابینه و استاندارانش نظامی خواهد بود؟( دولت نظامیان)
هادی 25 خرداد 1403 - 17:34 ارسال پاسخ
معرفی اعضای ستاد استان سیستان و بلوچستان، تا حدی دلسرد کننده و مایوس کننده است چرا که این افراد جملگی از کارکنان دولت و احتمالا فرمانداران یا مدیر کلهای آینده استان محروم ما هستند، بهتر بود اعضا از بطن مردم انتخاب می‌شدند و یا از داوطلبان نمایندگی مجلس دوازدهم بودند
محمد 26 خرداد 1403 - 11:33 ارسال پاسخ
آقای جلیلی، اقتصاد بدون اصلاح پول ملی و تبدیل آن به سکه طلا یا نقره به جایی نمی رسد
امیرعباس 27 خرداد 1403 - 00:39 ارسال پاسخ
درود و سلام ب آقای دکتر جلیلی
برقرار باشین و پایدار
سرفراز باشین و استوار
پیشنهاد این حقیر اینه ک اول زیرسازها رو درست کنین؛ با توکل ب خدا مشکلات خود ب خود حل میشه
حق یار و نگهدارتون
عباس 31 خرداد 1403 - 15:16 ارسال پاسخ
آقای دکتر جلیلی برای جمع آوری آرا باید به مردم وعده های روشن و شدنی بدهیدمثلا
1- با تقویت تعاونی های مسکن کلیه معلمان و کارگران با بیش از 5 سال سابقه کار خانه دار خواهند شد این وعده هیچ بار مالی برای دولت ندارد چون با پول خود کارگران و معلمان خانه ساخته می شود دولت فقط زمین را تامین می کند و بر کار پیمانکاران نظارت می کند.
2- الان بازنشستگان روستایی و عشایری کمتر از 800هزار تومان حقوق می گیرند این ستم نیست؟ و هیچگونه بیمه تکمیلی یا حمایتی ندارند.
3- برای مهار تورم باید طرح فجرانه یا حمایت کالایی ادامه یابد.
4- مدارس دولتی باید تقویت شوند تا بچه های افراد فقیر بتوانند در کنکور با ثروتمندان رقابت کنند
5-...
لیلا امیر حاجلو 03 تیر 1403 - 11:27 ارسال پاسخ
با سلام و عرض ادب و احترام .
آقای دکتر جلیلی
به عنوان عضو کوچکی از جامعه علوم پزشکی ابتدا از انتخاب دکترشهرام یزدانی به عنوان سخنگوی ستاد خود که فردی نخبه و به تعبیری بو علی سینای دوم معاصر می باشند سپاسگذاریم و برای هر گونه همکاری اعلام امادگی می کنم
لیلا امیر حاجلو 03 تیر 1403 - 11:30 ارسال پاسخ
با سلام و عرض ادب و احترام

جناب آقای دکتر جلیلی به عنوان دانشجوی مقطع دکتری دانشگاه علوم پزشکی تهران و همچنین کارمند رسمی معاونت اموزشی وزارت بهداشت خودهشمندم تا پایان در این انتخابات بمانید و انصراف ندهید امید ما برای مبارزه با رانت و فساد و نیز بکارگیری نخبگان و دادن فرصت های مدیریتی به نخبگان و شایسته سالاریربه شما است
#حامی_جلیلی 03 تیر 1403 - 14:48 ارسال پاسخ
پایان دوران مسعود کلید ساز 😂
#حامی_دکتر_جلیلی
صمدشهریاری 05 تیر 1403 - 11:54 ارسال پاسخ
سلام وعرض ادب
دیدم که در نظرات، گفته بودن آیا کابینه شما نظامی خواهد بود؟؟
اما چرا این دیدگاه رابه نظامی دارند؟مگه نظامی دانشمند،نظامی تحلیلگر،نظامی سیاستمدار، نظامی. اهل فرهنگ وادب، و نظامی اهل سایر حوزه ها کم داریم؟؟؟
مگه حوزه هسته ای و دفاعی و الکترونیک ما، نظامی ها نیستن؟؟ پس فیزیک وشیمی را ازکجا یادگرفتن؟
مهم این هست که چقدر، نگرش رئیس جمهور باز هست، چقدر به نخبه ها، و جوانان و فعالان، و اقشار مختلف جامعه درجهت اظهارنظر دادن فرصت می دهند.
الان شرایط مملکت جوری هست که در وهله اول باید ریس جمهور فردی باشند که راه و روش و طرح های ریس جمهور فقید را ادامه بدهند
طرح هایی همچون مسکن، ارتباط با دولت، تسهیل مجوز ها، محیط کسب و‌کارها
افزایش تولیدات بخش حقیقی وخصوصی مخصوصا صنایع کوچک که هرکدام مشکلات خاص خودرا دارند
تخصیص منابع(آب و خاک و انرژی و تسهیلات) برای صنایعی که موافقت اصولی ومحوز بدوی را دارند.
حذف شرکتهای واسطه(مخالفان قدری داره)
معیشت کارگران ونیروی کار( که کم مخالف نداره)
نظارت بر عملکرد ادارات و ارگانها و رفتار کارکنان
و برخورد با متخلفان

شناخت دقیق تر و پایشی موانع ومعضلات( معضلات پیدا /پنهان)
اسنفاده از توان تخصصی و اجرایی نسل جدید
و نسل های انقلاب(دهه ۵۰ و شصتی ها)
به دور از انتخابات وتفسیرهای صلیقه ای و باندی وگروهی
ایجاد دولت سایه فراگیر

و اینکه انتظار داشته باشیم کسی بیاید وشعار بدهد که خیابان ها را اسفالت و ورزشگاهها رامیسازیم
دور از واقعیت هست
چون الان خیلی مشکلات، اصلا پیدا واشکارنیستند
مملکت به شخصی نیاز داره که شناخت علت خیلی بودن مشکلات را در یک پروسه و چشم انداز
بشناسد،
این که تورم n_1 بوده
الان n+1*n شده، دردی را دوا نمی کنه.
نباید میشده، شده
حالا چرا اینجور شده؟؟ همه را به سیاست خارجی وبرجام ربط دادن، چشم پوشی و لا پوشانی حقایق هست.
باید ببینیم در داخل،. کجا و چجوری، چه رفتار و کارهایی از چه کسانی سر زده که. وضعیت مسکن اینجورشده
مهاجرت به کلانشهرها زیاد شده
بیکاری زیاده
حتی اونی هم که شاغله، درمعیشت خودش مشکل داره.
ریس جمهور باید شخصی باشه که دلایل این رخداد های کنونی را چه در دوران قبل ازنقلاب و طاغوت، وچه بعداز انقلاب را بشناسه
مسیر و راه و روش دشمنان را بشناسه
و تجویز درست وکارآمدی بتواند انجام دهد.
جریانات استبدادی و انحصاری را در ادارات وسیستمهایی که بایستی به مردم وجامعه ، خدمت بکنند اما درعمل اینچنین نمیشه را بشناسند
و راهکار و ابزار و‌منابع رصد و تحلیل وپایش آنها را
بطور گسترده انجام دهند.
ما در سیستمهای دولتی ، با وزیران و مدیرعاملانی سرو کارداریم که دوره تصدی انها دراون پست و مقام
حداکثر۴سال هست
ولی کارکنانی داریم که حداقل یکی دو دهه
دریک پست ومقام منصوب هستند.
اونوقت چه جوری، لایه های اون سازمانها، قابل مدیریت برای بالاترین مقام اجرایی ان خواهد بود؟؟؟
بنظرم
با سوابق جناب دکترجلیلی، در شورای امنیت ملی
و تجارب ایشان
بتوانند برنامه مدونی در جهت شناخت دقیق مشکلات، درهرلحظه و درهرجا داشته باشند
و تصمیمات مقتضی را اعمال کنند
مهندس بهرام نیک 06 تیر 1403 - 03:17 ارسال پاسخ
با سلام خسته نباشبد با عرض معذرت پیگیری حق ابه سیستان و وصل شدن طالبان با اهل سنت زاهدان باشید پرچم امارات افغانستان تا شرق کشور مان هست و رسیدگی امورات همچون مواد مخدر طالبان تا اروپا از طریق هوایی و زمینی و متصل شدن دوستی امام جمعه اهل سنت زاهدان با طالبان باشید ما اینحا در سیستان و بلوچستان مخصوصا شهر زاهدان امنیت نداریم حتی با وجود چند ارکان نظامی تروریسم همیشه است ممنون بهرام نیک فرزند ایثارگر
نه به وحدت شکنی 08 تیر 1403 - 11:44 ارسال پاسخ
بعد شهید رییسی ، فقط سعید جلیلی
#نه_به_دولت_سوم_روحانی
#نه_به_وحدت_شکنی
حسین حسنی 09 تیر 1403 - 20:17 ارسال پاسخ
با سلام و عرض خسته نباشید دوندگی های چندین ساله ی جناب دکتر جلیلی

پیشنهاد من برای جناب دکتر اینه که طرح وفاق ملی و استفاده از همه ی ظرفیت هارو مطرح کنند
حتی دعوت از خواننده ها و هنرمندهای خارج از کشور که خصومتی با جمهوری اسلامی ندارند

بنظر میرسه روشنگری درمورد آقای جلیلی مهمترین ابزار برای شکستن پروپاگاندای خراب کردن ایشونه، نقطه ضعفی در پرونده ی ایشون نیست و به سیاه کردن ایشون میپردازند اهل غربزده
بسیار بسیار خوشنودم که فرصتی داریم برای جهش ایران
یاعلی
شهروند 11 تیر 1403 - 02:22 ارسال پاسخ
آخه چطور میشه به حرفتون اعتماد کرد تا حالا که آقای منصوری و ثابتی و رائفی پور و رسایی دوره تون کردن...
چه جوری میشه ازین فیلتر حلقه بالنسبه کم سواد که هیچ یک نخبه نبود امثال ما نخبگان عبور کنیم و منشا خدمت و اثر بشویم؟!
گدا 12 تیر 1403 - 09:45 ارسال پاسخ
دیدگاه نظری ندارم..،.فقط 5سال تجربه کردم‌ هيج مسعولی به‌ نامه استهشادم گوش نداده پیگیر نشده...یعنی جای نمانده نامه نبرده باشم اين شماره ملی 0703272136 رو چک کنيد مشخص میشه آخرین درخواستم در تاریخ 11تیرماه 1401 از خرسان رضوی کجا نامه‌ پیشتاز کردم‌ بایگانی شده‌ علت‌ بایگانی معلوم نیس فقط میدونم همه زندگیم 4میلیون نمیشه