mdi-map-marker صفحه اصلی mdi-chevron-double-left دولت سایه mdi-chevron-double-left از چهار پیشنهاد برای مدیریت هوشمند کرونا تا استقبال عین‌اللهی ... بازگشت
نشست مشترک با وزیر جدید بهداشت؛

از چهار پیشنهاد برای مدیریت هوشمند کرونا تا استقبال عین‌اللهی از «طرح جمعیت» دولت سایه

مسائلی از جمله «تحقق نظام جامع الکترونیک سلامت» (پرونده الکترونیک، نسخه الکترونیک، سامانه رهگیری دارو تیتک)، «دسترسی عادلانه به پزشک و کادر درمان»، «رفع کمبود دارویی و تخصیص عادلانه یارانه‌ها»، «باز شدن لیست فاماکوپه دارویی» ، «اصلاح نظام جامع شبکه و استفاده از نیروهای حد واسط در پیشگیری و درمان» و «افزایش ظرفیت پذیرش نیروهای حوزه سلامت» به عنوان اولویت‌های اصلی این وزارت‌خانه در چهار سال پیش رو مورد بحث و توضیح کارشناسان قرار گرفت.
مدت زمان تقریبی مطالعه:5 دقیقه و 38 ثانیه
mdi-calendar07 شهریور 1400 - 10:18
mdi-comment 6

جمعی از کارشناسان کارگروه سلامت دولت سایه به منظور ارائه پیشنهادهای کوتاه‌مدت و بلندمدت در خصوص مدیریت بیماری کرونا و دیگر چالش‌های نظام سلامت، با وزیر جدید بهداشت دیدار کردند. 

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این نشست با بیان اینکه تلاش همگانی برای تکمیل برنامه‌ی وزرای کابینه سیزدهم یک ضرورت است، خاطرنشان کرد: همانگونه که در زمینه‌های مختلف پزشکی تخصص‌های مختلفی وجود دارد، مدیریت «نظام سلامت» نیز یک تخصص محسوب می‌شود.

وی افزود: اگرچه وزارت بهداشت متولی نظام سلامت محسوب می‌شود اما بسیاری از عوامل دخیل در این حوزه منحصر در مسائل درمانی یا دارویی نیست.

توجه به عوامل اجتماعی موثر بر سلامت و تمهید راهکارهای لازم برای هدایت سایر وزارت‌خانه‌ها و دستگاه‌ها در انجام ماموریت‌هایی که نسبت به تامین سلامت جامعه نقش دارند، از دیگر تاکیدات مطرح شده از سوی جلیلی بود.

نماینده رهبر انقلاب در شورایعالی امنیت با اشاره به تدوین طرح جامع جمعیت از سوی کارگروه خانواده دولت سایه و ارائه به مجلس، نسبت به اجرای طرح نهایی مجلس از سوی وزارت بهداشت در این زمینه، ابراز امیدواری کرد.

جلیلی همچنین از ارائه نتایج تحقیقات سالهای اخیر کارگروه سلامت دولت سایه به وزیر جدید بهداشت و همکاران ایشان خبر داد.

4 اقدام اساسی برای مهار کرونا در کوتاه‌مدت

در این نشست، راهکارهای پیرامون «تسریع واکسیناسیون»، «اعمال قرنطینه هوشمند»، «بیماریابی هوشمند» و «فروش آنلاین دارو جهت ارتقای دسترسی بیماران کرونایی و بیماران مزمن دیابتی و غیره» به عنوان اولویت‌های اساسی وزارت بهداشت دولت سیزدهم در کوتاه‌مدت و با هدف کاهش ریسک انتقال و اصلاح پروتکل‌های درمانی مطرح شد.

اهمیت فروش آنلاین دارو در تعرفه‌گذاری و جلوگیری از شیوع بیماری

خانم دکتر منصوری، عضو کارگروه سلامت دولت سایه با بیان اینکه ابتلای خانوادگی به عنوان شایع‌ترین نوع ابتلا به کرونا قلمداد می‌شود، بر لزوم فروش آنلاین داروهای بیماران کرونایی بر مبنای نسخه الکترونیک تاکید کرد.

وی این نوع فروش دارو را به عنوان ضامن جلوگیری از قیمت‌گذاری‌های غیر مشخص و نامتعارف برخی داروخانه‌ها برشمرد.

 6 اولویت‌ مهم وزارت بهداشت در بلندمدت

همچنین مسائلی از جمله «تحقق نظام جامع الکترونیک سلامت» (پرونده الکترونیک، نسخه الکترونیک، سامانه رهگیری دارو تیتک)، «دسترسی عادلانه به پزشک و کادر درمان»، «رفع کمبود دارویی و تخصیص عادلانه یارانه‌ها»، «باز شدن لیست فاماکوپه دارویی» ، «اصلاح نظام جامع شبکه و استفاده از نیروهای حد واسط در پیشگیری و درمان» و «افزایش ظرفیت پذیرش نیروهای حوزه سلامت» به عنوان اولویت‌های اصلی این وزارت‌خانه در چهار سال پیش رو مورد بحث و توضیح کارشناسان قرار گرفت.

تکمیل سامانه پشتیبانی دارو در بخش بستری؛ اولین گام برای مهار الکترونیکی کرونا

تکمیل سامانه تیتک (TTAC) و پرونده الکترونیک در بخش بستری و لزوم ایجاد بستر الکترونیک برای اعتباربخشی مراکز خدمات درمانی و کادر درمان از جمله محورهای مهم مورد بررسی در جلسه کارشناسان کارگروه سلامت دولت سایه با دکتر عین‌اللهی بود.

در ادامه داریوش چیوائی، کارشناس حوزه بهداشت و درمان، نظام جامع سلامت الکترونیک را چالش 25 ساله خواند و تحقق آن را برای مقابله با کرونا ضرروی دانست.

چیوائی تصریح کرد: مطابق آمار ها بیش از نیمی از موارد ابتلا به کرونا در پیک اول، در مراکز ارائه خدمات سلامت -نظیر داروخانه‌ها، درمانگاه‌ها و بیمارستان‌ها- رقم می‌خورد؛ یعنی اگر در سالهای گذشته بر تحقق سامانه‌های الکترونیکی نظام سلامت تاکید و اقدام می‌شد، امروز موقعیت بهتری برای کنترل کرونا داشتیم.

وی با اشاره حدود 20 هزار واحد بهداشت در سراسر کشور، عدم استفاده درست از ظرفیت این مراکز را یکی دیگر از علل ضعف در کنترل بیماری کرونا برشمرد و خاطرنشان کرد: از نظر ما، کرونا ماهیتی جدا از چالش‌های نظام سلامت ندارد و هرچه به دنبال الکترونیکی شدن نظام سلامت برویم، اوضاع کرونا بهبود پیدا خواهد کرد.

چیوائی در ادامه سخنان خود با تاکید بر لزوم اجرای «سامانه ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت فرآورده‌های سلامت» موسوم به «تیتک» در بخش بستری علاوه بر داروخانه‌ها، آن را اولین گام لازم فعلی در کنترل با کرونا از طریق سامانه‌های الکترونیکی برشمرد که می‌بایست توسط وزارت بهداشت ابلاغ و اجرا گردد.

لزوم افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی برای جبران کمبود پزشک در کشور

همچنین اتخاذ سازوکارهای موثر به منظور دسترسی عادلانه و متوازن آحاد جامعه به پزشک و امکانات بهداشتی و درمانی، از دیگر محورهای پیشنهادی کارشناسان در این نشست بود.

ایران با دارای بودن سرانه 1.17 به ازای هر 1000 نفر، رتبه بیستم منطقه را در زمینه دسترسی به پزشک داراست که نشان از کمبود جدی پزشک در کشور دارد.از سوی دیگر تهران با دارا بودن 11% از جمعیت کشور، بیش از 33% از پزشکان را به خود اختصاص داده است.

در حال حاضر حدود 50% از جمعیت کشور به کمتر از 5% پزشکان دسترسی دارند و این درحالی است که منابع مالی کافی بواسطه افزایش 120 درصدی بودجه آموزش در سال 1400 و هیات علمی مکفی (به ازای هر 2 دانشجوی پزشکی یک هیات علمی) وجود دارد.

عدم اختصاص بیش از 50% تخت‌های دولتی به بخش آموزش از جمله مواردی است که امکان افزایش ظرفیت سالانه حداقل 30% رشته‌های پزشکی را دارد.

طرح پیشنهادی دولت سایه در حوزه جمعیت

تاکید بر نقش تعیین کننده معاونت بهداشتی وزارتخانه در موضوع جمعیت و بحث و بررسی طرح پیشنهادی کارگروه خانواده دولت سایه در این خصوص از دیگر مواردی بود که مورد تبادل نظر کارشناسان با وزیر بهداشت دولت سیزدهم قرار گرفت.

دبیر کارگروه جمعیت دولت سایه با اشاره به ارائه طرح پیشنهادی این کارگروه به مجلس شورای اسلامی در قالب طرح تعالی و پیشرفت خانواده و تکمیل این طرح از سوی کمیسیون مربوط، بر لزوم اجرایی شدن آن توسط وزارت بهداشت تاکید کرد.

وی با اشاره به امکانات و شرایط موجود، «درمان ناباروی» ضمن توجه به عدم انحراف بودجه و همچنین افزایش جمعیت از طریق «نظام شبکه» را دو اقدام فوری مطرح شده در این طرح معرفی کرد.

همچنین تاکید شد که دستورالعملی پیشنهادی در رابطه با آیین‌نامه اجرایی این طرح از سوی کارگروه خانواده تهیه شده است که در اختیار مسئولان جدید وزارت بهداشت قرار خواهد گرفت و این پیشنهاد مورد استقبال دکتر عین‌اللهی قرار گرفت.

کمبود دارویی و 7 اولویت برای جبران

همچنین در بخش بررسی موضوعات پیرامون مسئله کمبود دارویی نیز کارشناسان در 7 محور زیر ، به توضیح اولویت‌ها و پیشنهادهای خود در این زمینه پرداختند:

1. لزوم تکمیل TTAC و اتصال آن به کلیه نرم افزار های فروش دارویی بیمارستانی و شهری

٢. تخصیص یارانه دارو از طریق بیمه‌ها

٣. لزوم بهبود سریع و افزایش دسترسی جغرافیایی مردم به دارو با استفاده از ظرفیت تمام داروخانه؛ توامان با نظارت بر توزیع و فروش دارو با استفاده از بستر TTAC

٤. حمایت از تولید مواد اولیه و بسته بندی دارویی با نگاه تکمیل زنجیره ارزش، رفع وابستگی و همچنین کاهش قیمت و توسعه صادرات (با توجه به وجود مزیت رقابتی موجود در صنایع پایین دستی پتروشیمی در کشور)

٥. بهبود دسترسی مردم به داروهای جدید و همزمان استفاده از گایدلاین های سختگیرانه و ایجاد مکانیسم های تنبیهی در صورت تجوز داروهای خارج از فهرست

٦. حمایت از اجرای طرح ژنریک و قیمت گذاری پویای داروهای وارداتی و تولید داخل و تغییر نگاه از حمایت صرف از تولیدکنندگان به حمایت از مصرف کنندگان دارو

٧. افزایش منابع تامین کننده داروی کشور براساس بند ٦ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی

 

 

 

پایان
mdi-camera گزارش تصویری
mdi-bookmarkدسته‌بندی: دولت سایه اخبار
mdi-tag-multipleبرچسب‌ها: بررسی برنامه وزرا کابینه سیزدهم وزارت بهداشت بهداشت روایت نظام سلامت نظام سلامت سلامت طرح تحول سلامت تیتک نظام پزشکی خدمات درمانی بیمه کرونا
لینک کوتاهmdi-share-variantاشتراک‌گذاریmdi-printer
از همین رویداد
بررسی برنامه‌ی وزارت بهداشت
مشروح نشست کارگروه سلامت دولت سایه با دکتر عین اللهی وزیر بهداشتچندرسانه‌ای
نشست بررسی برنامه‌های وزارت بهداشتتصاویر
مطالب مشابه
سایر مطالب مرتبط را بخوانید
گفت‌وگو
دیدگاه خود را بیان کنید
انصراف ارسال دیدگاه دیدگاه‌های ارزشمند شما 6 دیدگاه
فاطمه اسماعیلی 07 شهریور 1400 - 12:33 ارسال پاسخ
سلام
چرا در بحث کرونا هیچ طرحی در خصوص طب سنتی ندارید.
وقتی در حوزه درمان و پیشگیری کرونا طب سنتی حرف اول رو داره میزنه و مرگ و میرش نزدیک به صفره چرا سکوت کردید و شما که دستتون به وزیر میرسه هیچ صحبتی در این مورد نمیکنید.
اگر طب سنتی کنترل کرونا رو در دست گرفته بود همون ۶ماه اول تمام شده بود انقدر مرگ و میر و استرس و مشکلات دیگه برای مردم به وجود نمیومد اما شما حتی اسمشم نمیارید و هیچ طرحی ندارید براش.
میثم 07 شهریور 1400 - 17:31 ارسال پاسخ
حاجی واقعا دمت گرم. دم بچه های دولت سایه هم گرم.
فرشاد عباسی 07 شهریور 1400 - 18:29 ارسال پاسخ
آمار کذب ندهید و آدرس غلط زیر ساخت مملکت مشکل دارد نیروی انسانی دارد فرافکنی نکنید آمار رسمی
آمار تعداد پزشک تعداد پرستار و تعداد تخت بیمارستانی قابل مقایسه با سایر کشور ها به ازای هزار نفر از بانک جهانی و سازمان بهداشت جهانی:
ایران ۱.۶ پزشک سال ۲۰۱۸ الآن بیش تر هست با ظرفیت های قبلی الآن ۲۰۲۱ باید حدود ۱.۸ تا ۲.۱ شده باشه حداقل.
جهان۱.۶
عمان ۲ هست، ژاپن و کره ۲.۴ آمریکا ۲.۶،
ترکیه ۱.۸ ،چین ۲ ،آلمان ۴.۳

ایران ۱.۶ تخت بیمارستانی سال ۲۰۱۷ الآن برای هر تخت بیش تر از یک پزشک داریم!!
جهان ۲.۹
ژاپن ۱۳، کره ۱۲.۴، آمریکا ۲.۹ ، ترکیه ۲.۹ ،
چین ۴.۳ ،عمان ۱.۵ آلمان ۸


ایران ۲.۶ پرستار و ماما ۲۰۱۷ افزایش ظرفیت خاصی نداشتیم تاکنون که باید ۳ تا ۵ برابر پزشک باشه.
جهان ۳.۸
عمان ۴.۲، ژاپن ۱۲.۲ ، آمریکا ۱۴.۵ ،
کره ۷.۳ ، آلمان ۱۳.۲ ،ترکیه ۲.۷
سرانه تخت بیمارستانی به ازای هر پزشک
یا تعداد تخت بیمارستانی به تعداد پزشک در هر کشور

ایران ۰.۸ تخت بیمارستانی برای هر پزشک?
جهان۱.۸۱ تخت برای هر پزشک
عمان ۰.۷۵
ژاپن۵.۵۵
کره جنوبی ۵.۲۶
آمریکا ۱.۱۲
آلمان ۱.۸۸
روسیه ۱.۷۷
نروژ ۱.۲۰
سوئد ۰.۵۲
سوئیس ۱.۰۶
دانمارک ۰.۶۵
ایتالیا ۰.۷۷
فرانسه ۱.۷۸
انگلستان ۰.۸۹
فنلاند ۰.۹۴
چین ۲.۱۷
ترکیه ۱.۵۸
مالزی ۱.۲۸
عراق ۱.۸۸
خاورمیانه۱.۱۶
پاکستان ۰.۶
بحرین ۱.۹۲
اردن ۰.۶۵
سوریه ۱.۰۸
امارات ۰.۵۶
قطر ۰.۵۲
فیلیپین ۱.۶۶
اتحادیه اروپا ۱.۲۵
آمریکا جنوبی ۰.۸۲
هند ۰.۵۵
شرق آسیا و اقیانوسیه ۲.۷۰
تایلند ۲.۶۳
جهان عرب ۱.۴۰
اندونزی ۲.۵
مصر ۲.۸
مهدی نجاری در پاسخ به فرشاد عباسی 08 شهریور 1400 - 13:50 ارسال پاسخ
آقای فرشاد عباسی عزیز، بنده به عنوان فردی که انشاءالله چند سال آینده به کادر بهداشت و درمان کشور خواهم پیوست، و از نزدیک با سیستم بهداشت و درمان ارتباط دارم، با اطمینان می‌گویم سیستم بهداشت و درمان کشور به دلیل کمبود هم پزشک و هم پرستار عملکردی بسیار فرسایشی دارد! اینکه آمار ما نزدیک به برخی کشورهای پیشرفته هست دلیل نمی‌شود که وضعیتمان را در حد انتظار قلمداد کنیم. ضمنا کشورهایی که شما آمار دادید روی مسئله پیشگیری خیلی کار کرده اند و عملا نیازی به نیروی بیشتر ندارند! در کشور ما به دلیل وسعت پهناور و در دسترس نبودن اکثر امکانات پیشگیرانه در بسیاری از مناطق محروم حداقل در کوتاه مدت افزایش پذیرش و تربیت نیرو ضروری به نظر می‌رسد.
صابر طبیبی 08 شهریور 1400 - 06:24 ارسال پاسخ
خیلی لذت بخش است مشاهده تلاش های تیم نخبگانی و کارشناسی دکتر جلیلی و مشاوره های مفید ایشان به دولت جدید ، امید وارم طرح های مفید این کارگروه ها در دولت هم اجرایی و با برنامه زمانبندی شفاف اعلام و پیگیری گردد
فاطمه 03 تیر 1403 - 18:42 ارسال پاسخ
سلام
بنظرم از مواردی که خانم‌ها در اوردن فرزند درموردش مشکل دارن زایمان هست که این قضیه کاملا نادیده گرفته شده. متاسفانه کادرهای بیمارستانی در بخش زایمان عملکردشون ضعیفه و نیاز به تحول جدی از لحاظ اخلاقی و علمی هست. یعنی کادر بیمارستان ها از لحاظ علمی برای سزارین آموزش دیدن و نمیتونن برای زایمان طبیعی کارامد عمل کنن.
و‌موضوع دیگه مشکلات مالی هست ، که متاسفانه وام نمیتونه این مشکل رو حل کنه.