mdi-map-marker صفحه اصلی mdi-chevron-double-left اخبار mdi-chevron-double-left روایت معیشت؛ قسمت دوم: طرح وان بازگشت

انرژی سر سفره همه مردم با یک طرح هوشمندانه

روایت معیشت؛ قسمت دوم: طرح وان

طرح وان، طرح ابتکاری #دولت_سایه در رابطه با نحوه تخصیص یارانه انرژی و بنزین به مردم است که در سال ۹۸ مورد پذیرش سران قوا قرار نگرفت و طرح فعلی اجرا شد.
mdi-download دانلود نسخه با کیفیت
mdi-calendar31 اردیبهشت 1400 - 21:27
mdi-comment 4
mdi-folderپرونده انتخابات 1400»روایت
mdi-bookmarkدسته‌بندی: اخبار دولت سایه گفت‌وگو کارگروه‌ها مجموعۀ کارگروه‌های اقتصادی
mdi-tag-multipleبرچسب‌ها: پیشران‌های پیشرفت طرح وان انتخابات1400 روایت معیشت روایت
لینک کوتاهmdi-share-variantاشتراک‌گذاری
از همین رویداد
روایت معیشت و شادکامی
با همین بودجه و همین امکانات رفاهی دولتی، برای گردشگری و امکان سفر «همه خانواده‌های ایرانی» برنامه داریممطالب
طرح وان چیست؟ / توزیع عادلانه یارانه انرژی، بدون نیاز به سامانه جدید + موشن گرافیمطالب
جلیلی: مدیریت مصرف انرژی باید در اختیار خود مردم قرار گیرد/ طرح «وان» بدون افزایش قیمت ها، سهم آحاد جامعه از انرژی را به آنان برمی گرداندمطالب
روایت شادکامی؛ قسمت اول: رفاه و تفریح خانوادگیچندرسانه‌ای
مخالفید؟ بگویید طرحتان چیست…تصاویر
رسانه‌های مشابه
سایر مطالب مرتبط را بخوانید
گفت‌وگو
دیدگاه خود را بیان کنید
انصراف ارسال دیدگاه دیدگاه‌های ارزشمند شما 4 دیدگاه
مهدی 07 خرداد 1400 - 12:57 ارسال پاسخ
سلام
من متوجه یک موضوعی در این طرح وان نشدم

اونم این هست که آیا قیمت های حامل های انرژی همین نرخ فعلی هست و ثابت میمونه یا نه با اجرای این طرح وان افزایش قیمت خواهد داشت و بالا میره
حامد در پاسخ به مهدی 13 خرداد 1400 - 17:48 ارسال پاسخ
ببینید برادر بزرگوارم اساسا اگه قیمت ها آزادسازی نشه که از هر دو جنبه توزیع عادلانه یارانه و کاهش مصرف یه چیز مضحکی میشه. مثلا شما تا حالا ۱۰۰ واحد انرژی مصرف میکردی واحدی ۱ تومن. یکی هم ۱۰ واحد مصرف میکرده با همون قیمت (البته تقریبا چون الان هم قیمت ها پلکانیه و متفاوته). حالا دولت میاد به هر دو ۵۰ واحد انرژی اعتبار میده. اون که ۱۰ تا مصرف میکرده عملا قبضش مفتی میشه و ۴۰ تای اضافه رو هم میفروشه پول در میاره. اما مضحکیش اینجاست که اون که ۱۰۰ واحد مصرف میکرده همون صد واحدش مصرف میکنه فقط تفاوت اینجاست نصف قبضش رو دولت میده و نصفش رو هم خودش به همون قیمت که تا قبل از اون میداده.
بنابر این واضحه که آزادسازی باید انجام بشه تا هدف طرح محقق بشه. در واقع این طرح چیزی نیست جز اجرای گسترده تر و کامل و عمیق تر سهمیه بندی بنزین و افزایش قیمت سوخت سال ۸۹. اما با توجه به شرایط متفاوت الان این سیاست به نحو هوشمندانه ای طراحی شده تا بتونه جبران نبود سرمایه اجتماعی نسبت به ده سال پیش و تورمهای انتظاری طبیعی رو بکنه.
اساسا با این طرح دیگه دولت حتی قیمت آزاد انرژی رو هم تعیین نمیکنه یعنی یه پله بالاتر از سال ۸۹ (یعنی بر خلاف چیزی مثل بنزین دو نرخی که الان یا سال ۸۹ اجرا شد). بلکه مثه هر جنس دیگه ای قیمتش رو میسپارن به بازار. و اینجاست که دیگه اساسا هر چه بیشتر بیشتر گرون شدن حامل های انرژی به نفع قشر کم مصرف و به ضرر پرمصرف‌ها میشه. اما دیگه چون دولت وسط نیست و نرخ نمیذاره با تعدیل مصرف توسط پرمصرف ها قیمت انرژی توی یه نقطه تعادلی ثابت میشه.
البته یکی از شرط های جدی توانایی دولت در اجرای این طرح خودکفایی در تولید این حامل هاست. و گرنه اگه قرار باشه وارد کنه یا هزینه تولیدش مثه برق صرفه نداشته باشه دولت از بودجه جاری مجبوره تخصیص بده این سهمیه ها رو. و این مساله روشن نبودن منابع این طرح به نظرم چیزیه که باید بیشتر توضیح داده بشه.
علی 10 تیر 1400 - 20:21 ارسال پاسخ
در کل طرح خوبیه
ولی یه چیزی برام سواله
آیا توی این طرح شرایط مکانی و زمانی در نظر گرفته شده؟
مثلا مناطق گرمسیر مثل خوزستان در تابستان مصرف انرژی بیشتری دارن پس در اون زمان باید وان بیشتری به مردم اون منطقه تعلق بگیره و در زمستان مصرف‌شود کمتره
مناطق سردسیر مثل آذربایجان برعکسه
پس باید سهم انرژی و وان دریافتی افراد و خانوار متناسب با این شرایط باشه.
mdi-check-decagram حیات طیبه در پاسخ به علی 11 تیر 1400 - 10:59 ارسال پاسخ

بله.