مجموعه دولت سایه طی دو سال گذشته به منظور رفع موانع تولید با نمایندگان بیش از ۱۵ صنف صنعتی کشور دیدار داشته است. در این مدت، کارگروه اصناف مامور بررسی مسائل و مشکلات هر یک صنایع کشور شد.
پس از این جلسات، کارشناسان اقتصادی مسائل و مشکلات اصناف مختلف را جمع بندی کردند که نهایتا ۱۹ مسئله مشترک به عنوان مسائل دارای اولویت میان اصناف صنعتی به دست آمد.
پس از احصاء مسائل مشترک اصناف صنعتی کشور، هر یک از کارگروه های اقتصادی موظف شدند که مجددا با حضور نمایندهای از هر صنف، جلساتی برای یافتن راهکار قانونی حل مسائل مشترک تشکیل دهند.
راهکار برخی از این مسائل در نشستهای گوناگون با نمایندگان مجالس دهم و یازدهم، ارائه شد.
بشارت شهدا این است: نترسید و نگران نباشید
روزی که تمام قدرت های وقت با پشتیبانی از صدام جنگ را علیه ملت ایران آغاز کردند، معتقد بودند که به کمک جنگ افزارها می توانند حرکت انقلاب اسلامی را مضمحل کنند. آنها اولین گزینه ای که روی میز گذاشتند، گزینه نظامی بود که برای مقابله با انقلاب اسلامی از آن استفاده کردند. آن هم نه یک گزینه نظامی ساده که فقط بخواهند منطقه ای کوچک را مورد هجمه خود قرار دهند بلکه با تمام قدرت کار خود را آغاز کردند.
4 استان ما را اشغال کردند و هرآنچه را که در توان داشتند در اختیار متجاوز قرار دادند. از توپ و تانک و هواپیما و بمب گرفته تا بدترین سلاح ها مثل سلاح شیمیایی. بعد هم خودشان به صراحت اعتراف کردند که این صدام نبود که جنگید بلکه ما بودیم.رییس یکی از کشورهای عربی منطقه در یکی از ملاقات ها گفته بود که ما سلاح نداشتیم، اما تا جایی که امکان داشت پول دادیم به صدام برای جنگ علیه ایران. همه قدرت های جهان در آن روز که شامل آمریکا، شوروی، انگلیس، آلمان و همه قدرت ها می شدند، هرچه در توان داشتند سلاح در اختیار متجاوز قرار دادند و دیگرانی هم پول خرج می کردند، این همه تدارکات در برابر ملتی بود که تازه انقلاب کرده و با اجابت به دعوت خدا و پیامبر می خواست بر سر پای خود بایستد.
قدرت های دنیا با تمام تجهیزات نظامی وارد جنگ شدند تا ملت ایران را از ادامه حرکتی که آغاز کردند بودند، بترسانند اما باطل السحر آن محاسبات، «نترسیدن» بود که شهدای ما این مساله را برای ملت ایران به هدیه آوردند.
حضور هر یک نفر آنها در راهپیمایی ۲۲ بهمن هم یک موشک در قلب مستکبران بود. هر رای مردم در انتخابات هم مثل یک موشک بر پایگاه دشمن است، اما مسئله این است که چه زمانی این رایها «نقطهزن» میشوند؟ رأیِ نقطهزن، نمایندهای را به مجلس میفرستد که میتواند تحریم دشمن را بیاثر کند؛ همانطور که موشک نقطهزن، جایی را هدف میگیرد که تهدید نظامی او را از بین میبرد.
رقم زدن چنین صحنهای در انتخابات در گرو کار جبههایست و کار جبههای ملازم با تقسیم کار است. باید سخنرانی در مسجد امام صادق مشهد).
به صحنه بیایند و هر کسی در حد وسع و توانش در مسیر رسیدن به فهم مشترک از مسائل و طرح مشترکی برای راهحلها و مطالبه آن از نمایندهها بکوشد. ([در حال تکمیل...]
دکتر جلیلی در بازدید از بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان در بندرعباس گفت: همانطور که در دفاع مقدس به گونه ای رفتار شد که دشمن برای همیشه از گزینه نظامی ناامید شد امروز نیز باید به گونه ای عمل کنیم تا دشمن از فشار و تحریم اقتصادی ناامید شود. دشمن تلاش میکند تا با کاهش فروش نفت ایران بر ما فشار وارد کند اما راهحل مقابله با آن همین پالایشگاه ستاره خلیج فارس است. در این پالایشگاه روزانه 350 هزار بشکه میعانات گازی به فرآورده تبدیل میشود و اگر 10 پترو پالایشگاه داشته باشیم به این معنی است که برای تبدیل نفت به فرآوردههای نفتی باید نفت منطقه را هم بخریم نه آنکه نگران فروش نفت خام خودمان باشیم!... ادامه مطلب
دکتر جلیلی در پاسخ به یادداشت مهندس زنگنه وزیر نفت: گزارشهای مشروحی که حاصل بررسی های تخصصی و چندماهه در موضوعات بورس نفت، ساخت پتروپالایشگاه و هدایت نقدینگی داخل به سرمایه گذاری در نفت، به منظور بی اثر ساختن تحریمها در عرصه نفت بود برای آقای رئیس جمهور ارسال شد که آنها نیز از سوی ایشان به وزیر محترم نفت ارجاع شد و چندی بعد پیرو گفتگوی حضوری با وزیر محترم نفت در مجمع تشخیص مصلحت مجدداً در 25/9/97 برای ایشان ارسال شد که تاکنون بازخوردی دریافت نگردیده است...ادامه مطلب
سعید جلیلی در دیدار با نمایندگان مجلس با تقدیر از اقدام به موقع و صحیح مجلس در تصویب طرح پیشنهادی کمیسیون انرژی درباره احداث پتروپالایشگاه ها در کشور، کمک به وزارت نفت جهت اجرای صحیح و به موقع این مصوبه را وظیفه همگانی دانست و بر همافزایی تمام نیروهای دستگاه های کشور جهت مقابله با تحریم ها تاکید کرد.
جلیلی با اشاره به لزوم کمک برای اجرایی شدن سریع و صحیح طرح توسعه پتروپالایشگاه ها، عنوان کرد: مزیت نسبی کشور ما در حوزه نفت و گاز است و استفاده صحیح از این نعمت خدادادی میتواند برکات بسیاری به همراه آورد. اهمیت این طرح در بی اثر کردن تحریم های دشمن درخصوص نفت کشور است.... ادامه مطلب
هنر یعنی توانایی بیان یک آرمان، یک موضوع و یک بحث به رساترین و زیباترین شکل. تفاوت هنرمند با غیر هنرمند در همین است. گاهی هنرمند و هنر با مضامین و اهداف و آرمان های متعالی نسبتی برقرار میکند، این هنر به همان نسبت یک هنر متعالی میشود. و اگر همین ابزار در جنبه دیگر مورد استفاده قرار بگیرد، یک هنر غیر ارزشی و غیر متعالی میشود.
هنری جاودانه است که دوشادوش رهروان حقیقت حرکت کند. حضرت امام بیان میفرمودند که هنر متعهد آن هنری است که بتواند گره از معضلات و مشکلات ما باز کند. هنری نیست که بگوییم حالا یک مفاهیم انتزاعی است. نه، هنری است که بیاید و وارد عرصههای واقعی زندگی انسان، چه در روابط فردیش و چه در روابط اجتماعیش و چه در معضلات سیاسی و اجتماعیای که با آن درگیر است، بشود و حرف بزند
دکتر سعید جلیلی تحلیل خود از روندی که منجر به معامله قرن شد را در سخنرانی خود به مناسبت روز قدس در مشهد این چنین بیان کرد: دشمن با زور شروع میکند، با تزویر دنبال میکند و با تطمیع تثبیت میکند. همیشه اولین گزینه آنها گزینه نظامی، خشونت و جنگ بوده است. حرکتی را مبنی بر اشغال، تجاوز و ترور شروع کردند و پس از آنکه اراضی فلسطین را اشغال کردند، با تشکیل یک دولت جعلی به روند اشغالگری خود ادامه دادند.دشمن با زور شروع میکند، با تزویر دنبال میکند و با تطمیع تثبیت میکند.
دشمن پس از آنکه با زور و تجاوز به نقطه ای مطلوب از اشغالگری خود میرسد، با طرح مسئله مذاکره ضمن تثبیت اقدامات قبلی خود، به دنبال دستیابی به دو هدف است: اول آنکه از کسانیکه که اراضی و حقوق انسانی آنها به زور غصب شده است، برای آنچه که انجام دادند، تایید بگیرند و ثانیا مانع حرکت های انقلابی آنها علیه خود بشوند. گفتگوهای کمپ دیوید، مادرید، اسلو و ... دالانهایی برای تثبیت اشغالگری بود.
با «معامله قرن» به دنبال تطمیع است تا آنها از حقوق خود دست بکشند و به اشغالگری رژیم صهیونیستی رسمیت ببخشند. در این میان سازمان های بین المللی چه اقدامی علیه جنایت های غیرقابل انکار این رژیم کردند؟ امروز مسئله فلسطین در سطح جهانی یک نمونه خوب از تجربه روند سازش، اعتماد به نظام سلطه و اتکا به سازمان های بین المللی برای گرفتن حق خود است. (از سخنرانی روز قدس در مشهد)
دکتر جلیلی در سفرهایی که به شهرهای مختلف کشورمان داشته است، از برخی پروژه های اقتصادی،صنعتی و اجتماعی بازدید به عمل آورده است.
نقطه مشترک این بازدید ها نشان دادن استعدادها و ظرفیت هایی مردمی و ملی در سراسر میهن اسلامی است.
«بسم الله الرحمن الرحیم
وَأَن لَوِ استَقاموا عَلَى الطَّريقَةِ لَأَسقَيناهُم ماءً غَدَقًا
ملت شریف و بزرگوار ایران!
خردادماه سال 1392 پس از تبریک به منتخب شما و آرزوی موفقیت در مسیر انقلاب اسلامی برای وی، به دوستان خود اعلام کردم:«کار ما تازه شروع شده است...»
سعید جلیلی 26فروردین1396 با انتشار بیانیهای که با جملات بالا شروع میشد رسماً اعلام کرد در این انتخابات ثبت نام نخواهد کرد. بیانیۀ مذکور نه صرفاً اعلام یک انصراف بود نه وعدۀ آغاز یک فعالیت جدید، بلکه نقطۀ عطف فعالیت جدی انتخاباتی مردمسالارانهای بود که از چند ماه قبل دانشگاهبهدانشگاه و شهربهشهر آغاز شده بود تا مردمی که آزادانه انتخاب میکنند راه حلهای تفکر انقلابی را برای ادارهی امور بشناسند و باور کنند؛ زیرا «آنگاه که مردم اقناع شوند تنها تفکر انقلابی میتواند کشور را از تنگناها و تهدیدها عبور دهد و فرصتها را به نتیجه برساند، این باور، مردم را به گزینهای انقلابی در انتخابات رهنمون خواهد ساخت». همین بود که پس از این بیانیه نشستها و سفرها استانبهاستان و شهربهشهر و روستابهروستا با طراحی نو پیگیری شد و شکل جدیدی از فعالیت سیاسی انتخاباتی به نمایش گذاشته شد.
«حضور مستمر در روستاها و شهرهای استانهای مختلف و برگزاری جلسات مباحثه دانشجویی در ده ها دانشگاه کشور تلاشی نه برای دعوت به خود بلکه وظیفهای برای اثبات و تبیین کارآمدی تفکر انقلابی فارغ از هر شخص و چهره و گروه و جناح بود. وظیفهای که همچنان اصلیترین دستورکار همۀ دلسوزان انقلاب و علاقهمندان به پیشرفت کشور است...»(از بیانیۀ 26 فروردین)
در همان بیانیه آمده بود:
«انتخابات در نظام مردمسالاری دینی نه صرفاً مسیری برای دستیابی به قدرت، بلکه بستری برای ارتقای فرهنگ سیاسی، تبیین مسایل اصلی کشور، مشارکت وسیع افکار عمومی و چاره جویی مشکلات و تحکیم همدلی ملت در مسیر پیشرفت است.»(از بیانیۀ 26 فروردین)
سعید جلیلی 30 اردیبهشت 1396 پس از اعلام نتایج دوازدهمین انتخابات ریاست جمهوری در اطلاعیهای اعلام کرد :«در نگاه دینی مشارکت و نظارت هم تکلیف و حق مردم و هم فرصتی بزرگ برای دولت در انجام بهتر مسئولیت ها است. بر همین مبنا معتقدان به گفتمان انقلاب اسلامی وظیفه و حق خود میدانند با نگاهی ملی و فراتر از رقابت های انتخاباتی به مثابه «دولت در سایه» در چارچوب قانون و اخلاق، منتخب ملت و دولت او را در جهت رفع کاستیها، تصحیح ایرادها و حرکت در مسیر خدمت به مردم، تعالی فرهنگ، مبارزه با فساد، ایجاد اشتغال و رونق تولید و افزونی عزت و اقتدار در روابط خارجی یاری نمایند و بیانگر مطالبات مردم باشند.»
بلافاصله پس از چند روز ایدۀ دولت در سایه در جمع هماندیشی فعالان سیاسی مطرح شد و یک ماه بعد جلیلی پس از تشریح مبانی نظری این ایده، جلسات دولت سایه را برای تأیید تصحیح و تکمیل برنامۀ دولت دوازدهم تشکیل داد. گسترۀ مباحثی که دولت درسایه به نقدر برنامۀ قوۀ مجریه محدود نماند و دولت سایه خود را سایۀ همۀ نهادهای حاکمیتی معرفی کرد.
در این پرونده تنها به ایده و مبنای فکری دولت در سایه میپردازیم؛ آخرین جلسات و دیگر اخبار دولت سایه را از صفحۀ «دولت سایه» پیگیری کنید.
[تکمیل خواهد شد...]
«زیارت عاشورا را ملاحظه بفرمایید. بند بند این زیارت را که قرائت میکنید چگونگی الگو گرفتن را یاد میدهد. شیوه الگو گرفتن چیست؟ شرط این الگو چیست؟ این است که تکلیف خود را با کسی که در صف مقابل است روشن کنیم. تعارف هم ندارد. از آن اولظالم تا آن آخر تابع. از آن کسی که مستقیم کار انجام میدهد تا آن کسی که تابعت و شایعت و جاهدت. همه اینها را باید بشناسی که برائت بجویی. بله، یکوقت کسی هست که میخواهد از امریکا و اسرائیل ظلمی را بر ملتی تحمیل کند، یکوقت امتداد آن را میبینی که شایعت و تابعت و بایعت اینجاست، ولی میفهمی که او در بیعت با اوست. از او تبیعت و به او کمک میکند. الگو یعنی این که تکلیف خود را روشن کنی.»
(بخشی از مطلب الگوهای انقلابی در برابر مُدهای رو به زوال)