«دولت سایه» همچون چهار سال گذشته، نشستهایی را به منظور بررسی کارشناسی برنامههای وزرای دولت جدید و ارائه راهکارهای مشورتی برگزار خواهد کرد.
گفتنی است این جلسات با حضور نمایندگان کارگروههای تخصصی و کارشناسان حوزههای مختلف، و به منظور ارائه مشورت جهت «تایید، تصحیح یا تکمیل» برنامهی دولت سیزدهم برگزار میشود و جمعبندی نتایج آن به مسئولین مربوطه ارائه خواهد شد.
برنامههای دکتر سعید جلیلی، نامزد سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری در صداوسیمای جمهوری اسلامی
بسم الله الرحمن الرحیم
مردم عزیز ایران، سلام؛
در آستانهی یک انتخاب بزرگ قرار داریم؛ انتخابی که میتواند نه تنها کشور را از برخی نارساییها عبور بدهد بلکه میتواند یک جهش بزرگ را رقم بزند.
لازمه تحقق این جهش بزرگ، اراده و برنامه است؛ هشت سال است که در دولت سایه، همراه با جوانان شما سعی کردهایم سایه به سایه موضوعات کشور را دنبال کنیم و پاسخ مسائل را جستجو کنیم و از تمام فرصتهای ممکن برای آنکه چگونه میتوان کشور را بهتر اداره کرد، استفاده کنیم.
بنای ما این بود که در این راه از جوانان متخصص، اساتید دانشگاه که دارای تجارب علمی ارزنده هستند، از مدیران باکفایت و موفقی که سابقههای خوب داشتند و از تمام اصناف و مشاغلی که در عرصههای مختلف صاحب نظر هستند، بهرهمند باشیم.
این بهرهمندی منحصر در اتاق جلسات نبود؛ در میدان حضور پیدا کردیم و در ۳۱ استان، شهرها و روستاها، شهرکهای صنعتی و دانشگاهها حضور داشتیم. جمعبندی این تلاش جمعی یک تجربه و گنج گرانبهایی را برای ما به ارمغان آورده است؛ مدعی هستیم که امروز نه تنها میتوان کشور را اداره کرد بلکه میتوان آن را جهش داد.
با ارادهای که عزم شده، برای اجرای این برنامه نیازمند یک جهاد همگانی هستیم تا جهش بزرگ اتفاق بیفتد. معتقدیم کشور ما میتواند در آستانه یک جهش بزرگ قرار بگیرد و شرط آن این است که «نمایش و گزارش و همایش» جای کار اصلی را نگیرد.
کار اصلی اقتضائات خاص خود و مجاهدتهای خودش را میطلبد. در این جهاد بزرگ، بار اصلی و نقش اساسی بر دوش مسئولان است؛ به هر میزانی که مسئولان شانه به زیر بار مسئولیت بدهند، به همان نسبت بار از روی دوش مردم برداشته خواهد شد.
از همهی مردم عزیز ایران و بویژه جوانان میخواهم که در این کار بزرگ مشارکت داشته باشند و برنامهها را دنبال کنند؛ اگر میبینند مطالب درستی مطرح میشود، آن را به گوش دیگران برسانند و همچنین ما را در تکمیل و تصحیح آن یاری کنند.
دست یاری به سوی همه شما عزیزان دراز میکنیم؛ چرا که ثمره مشارکت و تلاش همگانی در عرصه انتخابات برای آینده کشور است.
انشاءالله با این تلاش همگانی، موفقیت بزرگی برای مردم ایران رقم خواهد خورد و چهار سال آینده پر از امید، شکوفایی و موفقیت برای کشور خواهد بود.
در بیست روز آینده در این زمینه با شما بیشتر صحبت خواهم کرد و برنامهها را به جز به جز و همچنین به صورت جامع برای شما توضیح خواهم داد.
سعید جلیلی؛ ۶ خرداد ۱۴۰۰
فضای انتخابات پیش رو فرصت مناسبتی است تا بدانیم آیا پاسخی که در سال ۹۲ به تبع آن در سال۹۶ در جواب به مسائل و مشکلات کشور، منتخب مردم واقع شد، چقدر صحیح و موفق بوده است؟ اگر روایت صحیح را از موضوعی نداشته باشید، نمی توانید تصویر درست و جامع از آن داشته باشید. روایت روشن خواهد کرد کدام پاسخ معتبر است...
مجموعه دولت سایه طی دو سال گذشته به منظور رفع موانع تولید با نمایندگان بیش از ۱۵ صنف صنعتی کشور دیدار داشته است. در این مدت، کارگروه اصناف مامور بررسی مسائل و مشکلات هر یک صنایع کشور شد.
پس از این جلسات، کارشناسان اقتصادی مسائل و مشکلات اصناف مختلف را جمع بندی کردند که نهایتا ۱۹ مسئله مشترک به عنوان مسائل دارای اولویت میان اصناف صنعتی به دست آمد.
پس از احصاء مسائل مشترک اصناف صنعتی کشور، هر یک از کارگروه های اقتصادی موظف شدند که مجددا با حضور نمایندهای از هر صنف، جلساتی برای یافتن راهکار قانونی حل مسائل مشترک تشکیل دهند.
راهکار برخی از این مسائل در نشستهای گوناگون با نمایندگان مجالس دهم و یازدهم، ارائه شد.
بشارت شهدا این است: نترسید و نگران نباشید
روزی که تمام قدرت های وقت با پشتیبانی از صدام جنگ را علیه ملت ایران آغاز کردند، معتقد بودند که به کمک جنگ افزارها می توانند حرکت انقلاب اسلامی را مضمحل کنند. آنها اولین گزینه ای که روی میز گذاشتند، گزینه نظامی بود که برای مقابله با انقلاب اسلامی از آن استفاده کردند. آن هم نه یک گزینه نظامی ساده که فقط بخواهند منطقه ای کوچک را مورد هجمه خود قرار دهند بلکه با تمام قدرت کار خود را آغاز کردند.
4 استان ما را اشغال کردند و هرآنچه را که در توان داشتند در اختیار متجاوز قرار دادند. از توپ و تانک و هواپیما و بمب گرفته تا بدترین سلاح ها مثل سلاح شیمیایی. بعد هم خودشان به صراحت اعتراف کردند که این صدام نبود که جنگید بلکه ما بودیم.رییس یکی از کشورهای عربی منطقه در یکی از ملاقات ها گفته بود که ما سلاح نداشتیم، اما تا جایی که امکان داشت پول دادیم به صدام برای جنگ علیه ایران. همه قدرت های جهان در آن روز که شامل آمریکا، شوروی، انگلیس، آلمان و همه قدرت ها می شدند، هرچه در توان داشتند سلاح در اختیار متجاوز قرار دادند و دیگرانی هم پول خرج می کردند، این همه تدارکات در برابر ملتی بود که تازه انقلاب کرده و با اجابت به دعوت خدا و پیامبر می خواست بر سر پای خود بایستد.
قدرت های دنیا با تمام تجهیزات نظامی وارد جنگ شدند تا ملت ایران را از ادامه حرکتی که آغاز کردند بودند، بترسانند اما باطل السحر آن محاسبات، «نترسیدن» بود که شهدای ما این مساله را برای ملت ایران به هدیه آوردند.
حضور هر یک نفر آنها در راهپیمایی ۲۲ بهمن هم یک موشک در قلب مستکبران بود. هر رای مردم در انتخابات هم مثل یک موشک بر پایگاه دشمن است، اما مسئله این است که چه زمانی این رایها «نقطهزن» میشوند؟ رأیِ نقطهزن، نمایندهای را به مجلس میفرستد که میتواند تحریم دشمن را بیاثر کند؛ همانطور که موشک نقطهزن، جایی را هدف میگیرد که تهدید نظامی او را از بین میبرد.
رقم زدن چنین صحنهای در انتخابات در گرو کار جبههایست و کار جبههای ملازم با تقسیم کار است. باید سخنرانی در مسجد امام صادق مشهد).
به صحنه بیایند و هر کسی در حد وسع و توانش در مسیر رسیدن به فهم مشترک از مسائل و طرح مشترکی برای راهحلها و مطالبه آن از نمایندهها بکوشد. ([در حال تکمیل...]
دکتر جلیلی در بازدید از بزرگترین پالایشگاه میعانات گازی جهان در بندرعباس گفت: همانطور که در دفاع مقدس به گونه ای رفتار شد که دشمن برای همیشه از گزینه نظامی ناامید شد امروز نیز باید به گونه ای عمل کنیم تا دشمن از فشار و تحریم اقتصادی ناامید شود. دشمن تلاش میکند تا با کاهش فروش نفت ایران بر ما فشار وارد کند اما راهحل مقابله با آن همین پالایشگاه ستاره خلیج فارس است. در این پالایشگاه روزانه 350 هزار بشکه میعانات گازی به فرآورده تبدیل میشود و اگر 10 پترو پالایشگاه داشته باشیم به این معنی است که برای تبدیل نفت به فرآوردههای نفتی باید نفت منطقه را هم بخریم نه آنکه نگران فروش نفت خام خودمان باشیم!... ادامه مطلب
دکتر جلیلی در پاسخ به یادداشت مهندس زنگنه وزیر نفت: گزارشهای مشروحی که حاصل بررسی های تخصصی و چندماهه در موضوعات بورس نفت، ساخت پتروپالایشگاه و هدایت نقدینگی داخل به سرمایه گذاری در نفت، به منظور بی اثر ساختن تحریمها در عرصه نفت بود برای آقای رئیس جمهور ارسال شد که آنها نیز از سوی ایشان به وزیر محترم نفت ارجاع شد و چندی بعد پیرو گفتگوی حضوری با وزیر محترم نفت در مجمع تشخیص مصلحت مجدداً در 25/9/97 برای ایشان ارسال شد که تاکنون بازخوردی دریافت نگردیده است...ادامه مطلب
سعید جلیلی در دیدار با نمایندگان مجلس با تقدیر از اقدام به موقع و صحیح مجلس در تصویب طرح پیشنهادی کمیسیون انرژی درباره احداث پتروپالایشگاه ها در کشور، کمک به وزارت نفت جهت اجرای صحیح و به موقع این مصوبه را وظیفه همگانی دانست و بر همافزایی تمام نیروهای دستگاه های کشور جهت مقابله با تحریم ها تاکید کرد.
جلیلی با اشاره به لزوم کمک برای اجرایی شدن سریع و صحیح طرح توسعه پتروپالایشگاه ها، عنوان کرد: مزیت نسبی کشور ما در حوزه نفت و گاز است و استفاده صحیح از این نعمت خدادادی میتواند برکات بسیاری به همراه آورد. اهمیت این طرح در بی اثر کردن تحریم های دشمن درخصوص نفت کشور است.... ادامه مطلب
هنر یعنی توانایی بیان یک آرمان، یک موضوع و یک بحث به رساترین و زیباترین شکل. تفاوت هنرمند با غیر هنرمند در همین است. گاهی هنرمند و هنر با مضامین و اهداف و آرمان های متعالی نسبتی برقرار میکند، این هنر به همان نسبت یک هنر متعالی میشود. و اگر همین ابزار در جنبه دیگر مورد استفاده قرار بگیرد، یک هنر غیر ارزشی و غیر متعالی میشود.
هنری جاودانه است که دوشادوش رهروان حقیقت حرکت کند. حضرت امام بیان میفرمودند که هنر متعهد آن هنری است که بتواند گره از معضلات و مشکلات ما باز کند. هنری نیست که بگوییم حالا یک مفاهیم انتزاعی است. نه، هنری است که بیاید و وارد عرصههای واقعی زندگی انسان، چه در روابط فردیش و چه در روابط اجتماعیش و چه در معضلات سیاسی و اجتماعیای که با آن درگیر است، بشود و حرف بزند
دکتر سعید جلیلی تحلیل خود از روندی که منجر به معامله قرن شد را در سخنرانی خود به مناسبت روز قدس در مشهد این چنین بیان کرد: دشمن با زور شروع میکند، با تزویر دنبال میکند و با تطمیع تثبیت میکند. همیشه اولین گزینه آنها گزینه نظامی، خشونت و جنگ بوده است. حرکتی را مبنی بر اشغال، تجاوز و ترور شروع کردند و پس از آنکه اراضی فلسطین را اشغال کردند، با تشکیل یک دولت جعلی به روند اشغالگری خود ادامه دادند.دشمن با زور شروع میکند، با تزویر دنبال میکند و با تطمیع تثبیت میکند.
دشمن پس از آنکه با زور و تجاوز به نقطه ای مطلوب از اشغالگری خود میرسد، با طرح مسئله مذاکره ضمن تثبیت اقدامات قبلی خود، به دنبال دستیابی به دو هدف است: اول آنکه از کسانیکه که اراضی و حقوق انسانی آنها به زور غصب شده است، برای آنچه که انجام دادند، تایید بگیرند و ثانیا مانع حرکت های انقلابی آنها علیه خود بشوند. گفتگوهای کمپ دیوید، مادرید، اسلو و ... دالانهایی برای تثبیت اشغالگری بود.
با «معامله قرن» به دنبال تطمیع است تا آنها از حقوق خود دست بکشند و به اشغالگری رژیم صهیونیستی رسمیت ببخشند. در این میان سازمان های بین المللی چه اقدامی علیه جنایت های غیرقابل انکار این رژیم کردند؟ امروز مسئله فلسطین در سطح جهانی یک نمونه خوب از تجربه روند سازش، اعتماد به نظام سلطه و اتکا به سازمان های بین المللی برای گرفتن حق خود است. (از سخنرانی روز قدس در مشهد)